Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

van 20:00 tot 05:58

Cinema Belmundo: City of ghosts

20190326_City Of Ghosts

IS maakt gebruikt van moderne media om hun imago te cultiveren. Echte journalistiek is bijna niet mogelijk in de gebieden die zij controleren. City of Ghosts vertelt het verhaal van enkele studenten in Raqqa die unieke beelden vanuit het Kalifaat de wereld insturen, met gevaar voor eigen leven. De vrienden weten te ontsnappen en vluchten naar Duitsland, waar ze Matthew Heineman ontmoeten. Deze laatste legt hun levensverhaal vast en laat je voelen hoe het is om te zien hoe je leven wordt overgenomen door een vreemde, angstaanjagende macht.

Vooraf is er een bespreking met Brigitte Hermans (experte Midden-Oosten en Noord-Afrika).

20190301_Cinema-Belmundo

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten. In Studio Skoop kan u elke dinsdag van maart een film meepikken die aansluit binnen het thema van 2019: grondoorzaken van migratie.

Programma:
Dinsdag 5 maart, 20u00: HUMAN FLOW
Dinsdag 12 maart, 20u00: SAMUEL IN THE CLOUDS
Dinsdag 19 maart, 20u00: LA JAULA DEL ORO
Dinsdag 26 maart, 20u00: CITY OF GHOSTS

Elke film wordt verder toegelicht door een expert ter zake in een voor- of nabespreking. Hieronder staat naast een korte samenvatting van de film ook vermeld welke spreker de film zal duiden.