Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

van 20:00 tot 06:30

Cinema Belmundo: La jaula de oro

20190319_La-Jaula-del-Oro

In de sloppenwijken van Guatemala-stad dromen drie jongeren van een beter leven. Daarvoor moeten ze - illegaal - op een goederentrein Mexico doorkruisen. Wanneer het drietal een inheemse jongen ontmoet ontstaan er spanningen. Toch groeit er een band. Ze kunnen enkel de helse tocht naar de Verenigde Staten overleven als ze samen blijven. Regisseur Diego Quemada-Diez was cameraman bij Ken Loach en dat merk je. Met deze film gooide hij hoge ogen op de filmfestivals, en won hij in 2013 zelfs de prijs “Un certain talent” in Cannes. Een aanrader.

Vooraf is er een bespreking met Patricia Melendez (Pastoral de la Tierra, Diócesis de San Marcos, Guatemala).

20190301_Cinema-Belmundo

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten. In Studio Skoop kan u elke dinsdag van maart een film meepikken die aansluit binnen het thema van 2019: grondoorzaken van migratie.

Programma:
Dinsdag 5 maart, 20u00: HUMAN FLOW
Dinsdag 12 maart, 20u00: SAMUEL IN THE CLOUDS
Dinsdag 19 maart, 20u00: LA JAULA DEL ORO
Dinsdag 26 maart, 20u00: CITY OF GHOSTS

Elke film wordt verder toegelicht door een expert ter zake in een voor- of nabespreking. Hieronder staat naast een korte samenvatting van de film ook vermeld welke spreker de film zal duiden.

Prijs:
Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €

Voor alle info over het programma van Belmundo 2019 kan u terecht op www.ookmijn.stad.gent/belmundo

Dit evenement is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Broederlijk Delen, Bos+, Masereelfonds, CATAPA vzw, Amnesty International Gent en Studio Skoop.