Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

van 18:00 tot 19:13

Fair Fashion Nocturne [FASHION REVOLUTION]

20190425-Banner-Fair-Fashion-Nocturne5

Eén jaar na het Fair Fashion Fest zetten het Industriemuseum en Gent Fair Trade eerlijke mode weer helemaal in de kijker.

Om 18u openen we het museum en laten we de textielmachines weer draaien voor een #FairFashionNocturne, een rondleiding en Fair Fashion Talks.

Kom te weten hoe jij jouw kleerkast duurzaam kan inrichten, hoe jij kan bijdragen aan schone kleren en maak kennis met inspirerende voorbeelden uit Gent.

Een initiatief van Industriemuseum Gent en Gent Fair Trade ism AMA, Fairfashion.be en Schone Kleren Campagne

Programma

Om 18u gaat het museum open en kan je de textielafdeling en hoofdtentoonstelling bezoeken. Er zullen ook demonstraties zijn op de weefmachines.

Om 18u30 kan je een rondleiding volgen langs de textielmachines van het museum. Hiervoor moet je je wel inschrijven via info@industriemuseum.be.

Vanaf 20u00 starten de Fair Fashion Talks met Sara Ceustermans (Schone Kleren Campagne), Evelien Bossuyt (Fairfashion.be) en Soraya Wancour (Studio AMA).

Waar en Wanneer?

Waarom?

2018-FFF

Van 22 tot 28 april is het Fashion Revolution Week. Tijdens deze week herdenken we de instorting van de textielfabriek #RanaPlaza, waarbij honderden textielarbeid(st)ers omkwamen en ong. 2500 mensen gewond raakten.

Tijdens deze week zetten we ons in voor een mode-industrie die ons milieu respecteert en die mensen, zeker ook vrouwen, een stem geeft. Een industrie waar waardig werk de standaard is en geen uitzondering.

Met de hashtag #WhoMadeMyClothes eisen we transparantie. We willen weten wie onze kleding maakt, en dat het onder goede omstandigheden gebeurt.