Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

van 14:00 tot 06:50

Les Goûts De Gand

20190518 event Gouts De Gand

Op zaterdag 18 mei 2019 is het weer zover - het jaarlijkse wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand verovert de Gentse Macharius-wijk. Dit gratis stadsfestival is dit jaar aan zijn 13e editie toe, en dat wil je niet missen!

20190518 event Gouts De Gand1

Een unieke gelegenheid waar je letterlijk en figuurlijk kan proeven van een superdivers Gent. Laat je leiden naar verschillende concerten op kleine, grote, charmante en/of intieme locaties. De wijk presenteert ook dit jaar wereldse muziek en dans voor jong en oud! Blikvangers zijn alvast Jiraan (Turkije/Syrië/België/Irak), de Gentse Karavaan (Slovakije/Bulgaars/Macedonië/België), Brussels Underground (België), Fanfare Kimbanguiste (Congo), Merve Nur (Turkije), Les Bwaba (Burkina Faso), I Re Saltati (Sicilië), Helena & Pablo Casella (Brazilië) en Alpacas (België).

Het Coyendanspark zelf wordt opnieuw een ‘Feria Mundial’, waar je vanaf 14u een lekker hapje kan eten en exotische spullen kan kopen. In de ‘African Latin Area’ kan terecht voor dansinitiaties en openluchtconcerten.

Het festival kadert zoals steeds in de door UNESCO uitgeroepen ‘Dag van de Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling’ op 21 mei. Het doel van de dag is even stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we ‘samen kunnen leven’.

Kom mee proeven en genieten!

Voor het volledige programma kijk op https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/les-goUts-de-gand-19