Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

€6000 voor goede doelen en zorgsector via mondmaskers van Mr.Manchette

Mr. Manchette verkoopt modieuze mondmaskers ten voordele van goede doelen, verplegers, mantelzorgers en (ex-)kankerpatiënten. Daarmee schonk ze al meer dan 6000 euro aan mondmaskers.

lees meer

Slow Fashion Forward: het duurzaam modemagazine van Gent

Slow Fashion Forward is het duurzame modemagazine van Gent. Ontdek de Fair Fashion hotspots, ontmoet de ethische ondernemers, kom alles te weten over duurzaam trouwen en veel meer.

lees meer

“Shopdown”: Lancering E-Book Over De Impact Van Covid-19 Op De Mode-Industrie

Is de textielindustrie veranderd in een soort Booking.com, waarbij merken de pandemie misbruiken om hun bestellingen kosteloos in te trekken? Dat vraagt freelance journalist Sarah Vandoorne zich af in haar eerste e-book, Shopdown. In 65 pagina’s beschrijft ze de impact van COVID-19 op de textielindustrie en vooral: de arbeiders die onze kledij in elkaar stikken.

lees meer

Nieuwe website zet de lage lonen van de mode-industrie in de schijnwerpers en versnelt de campagne voor leefbaar loon.

Schone Kleren Campagne lanceert een nieuwe website die de hongerlonen in de kledingindustrie inzichtelijk maakt: fashionchecker.org.

lees meer

Het Vredeshuis lanceert nieuw educatief aanbod 2020-2021

Werk maken van wereldburgerschap in de klas, daar draait het gratis educatief aanbod van het Vredeshuis om. Daarbij is ruim aandacht voor Fair Trade, of eerlijke handel.

lees meer

Corona vs. textielindustrie: deze liveblogs houden je op de hoogte

Organisaties zoals Schone Kleren Campagne houden een gedetailleerde liveblog bij over de impact van COVID-19 op kledingarbeiders wereldwijd

lees meer